Colcannon – riktig comfort food
Colcannon – Irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt, gärna med lite stekt svamp till. Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.
Colcannon
Ingredienser
- 1 kg potatis, mjölig
- 75 g margarin, mjölkfritt + till stekning samt smörgömma
- 1.5 dl havremjölk
- 4 dl purjolök, hackad
- 1 l vitkål, hackad
- salt och svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Laga middag med max fem ingredienser
Så tar du vara på resterna – goda recept
Koreansk pannkaka





Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien





45 min
Bifteki – läckra grekiska färsbiffar





30 min
Sötpotatissoppa med bacon





30 min
Tacosoppa med kyckling och nachos





40 min
Grillad flankstek med kryddsmör





45 min
Sjömansbiff med två typer av öl





1 h 30 min
Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning





Radjama – böngryta från Kashmir





40 min
Ugnsbakad lax med tomatbulgur





35 min
Lammkotletterna med myntapesto





1 h 30 min
Laxgryta med pasta





30 min
Gös – så steker du den goda fisken





20 min
Kantarellpaj med västerbottensost





1 h 30 min
Pasta med lax och citronsås





20 min
Lappskojs med purjolök





30 min
Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja





30 min
Ugnsstekt falukorv med potatismos





35 min
Kycklingburgare med thailändska smaker





30 min
Kycklinggryta med soltorkade tomater





45 min
Fläskfilé med äpple och rosmarin





30 min
Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen





45 min