Focaccia
Focaccia

Focaccia – med körbärstomater och oliver

4,3 (44 röster)

Bakrecept

Focaccia – ett mjukt, lätt och luftigt bröd smaksatt med tomater, oliver och rosmarin. Perfekt till buffé eller charkbrickan. Recept ur Johanna Westmans nya bakbok ”Cookie rookie”.

Du behöver en bunke, träslev, måttsats, litermått, plastfolie, långpanna, kavel, pensel, bakduk och skärbräda.

Focaccia

  • Ingredienser

  • 0.5 paket jäst, 25 g
  • 6 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 14 dl vetemjöl
  • 2 dl olivolja
  • 15 körsbärstomater
  • 15 oliver, svarta
  • 1 tsk rosmarin, torkad (eller 1 knippa färsk)
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Johanna Westmans bästa baktips

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Italiensk mat

Buffé

MER OM GODARE

Focaccia art

2 h 25 min

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Johanna Westmans bästa baktips

Baka enkelt grytbröd med oliver

1 h 20 min

Focaccia med våriga smaker

45 min

Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd

1 h 10 min

Baka Mandelmanns sötebröd

Rabarberkaka med mandel

1 h

Hallonkaka i långpanna

45 min

Hasselstörar

2 min

Citronkaka – syrlig, söt och saftig

45 min

Mandelmanns lavendelskorpor

45 min

Körsbärspaj på Mandelmanns vis

1 h 30 min

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Hallonpaj med mandel

40 min

Rabarbermarängpaj

1 h

Nutellapaj – gott och enkelt recept

40 min

Radiokaka á la Camilla Hamid

20 min

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Cheesecake med citronsmak

2 h 40 min

Pajdeg – så blir den helt perfekt

15 min

Superenkla kastrullkakan med sommarbär

45 min

Kardemummakaka – himmelskt god

1 h

Hallonmuffins med vit choklad

30 min