Focaccia – med körbärstomater och oliver
Focaccia – ett mjukt, lätt och luftigt bröd smaksatt med tomater, oliver och rosmarin. Perfekt till buffé eller charkbrickan. Recept ur Johanna Westmans nya bakbok ”Cookie rookie”.
Du behöver en bunke, träslev, måttsats, litermått, plastfolie, långpanna, kavel, pensel, bakduk och skärbräda.
Focaccia
Ingredienser
- 0.5 paket jäst, 25 g
- 6 dl vatten, fingervarmt
- 2 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 14 dl vetemjöl
- 2 dl olivolja
- 15 körsbärstomater
- 15 oliver, svarta
- 1 tsk rosmarin, torkad (eller 1 knippa färsk)
- flingsalt
- olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Focaccia art





2 h 25 min
Focaccia med tomater och basilika





1 h 30 min
Johanna Westmans bästa baktips
Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
Focaccia med våriga smaker





45 min
Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd





1 h 10 min
Baka Mandelmanns sötebröd
Rabarberkaka med mandel





1 h
Hallonkaka i långpanna





45 min
Hasselstörar





2 min
Citronkaka – syrlig, söt och saftig





45 min
Mandelmanns lavendelskorpor





45 min
Körsbärspaj på Mandelmanns vis





1 h 30 min
Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag





1 h 30 min
Hallonpaj med mandel





40 min
Rabarbermarängpaj





1 h
Nutellapaj – gott och enkelt recept





40 min
Radiokaka á la Camilla Hamid





20 min
Baka utan ugn med Camilla Hamid
Cheesecake med citronsmak





2 h 40 min
Pajdeg – så blir den helt perfekt





15 min
Superenkla kastrullkakan med sommarbär





45 min
Kardemummakaka – himmelskt god





1 h
Hallonmuffins med vit choklad





30 min