Broccolisoppa – lättlagad och snabb

Foto: Thinkstock
Broccolisoppa – krämigt god med parmesan.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Broccolisoppa – krämig och god soppa på broccoli med extra smak av parmesanost.

Broccolisoppa

Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 1 gul lök

  • 1 msk smör

  • 8 dl vatten

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • 500 g frysta broccolibuketter

  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar. Koka upp.

  2. Lägg i den frysta broccolin och låt den koka cirka 5 min.

  3. Mixa broccolin och låt soppan koka upp igen.

  4. Riv parmesanosten och låt den smälta ner i soppan.

  5. Servera med ett gott bröd eller en toast.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch

Efterrätt

Soppa