Fyllda auberginer med kryddiga linser
Vegokocken Mattias Kristiansson älskar att tillaga auberginer så länge att de blir smältande mjuka i konsistensen.
– De blir extra smarriga om de toppas med en linsröra med doft av Mellanöstern, säger han.
Fyllda auberginer med kryddiga linser
Ingredienser
- 4 auberginer
- 4 msk olivolja
- 2 dl belugalinser, torkade
- 2 gula lökar, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1.5 tsk spiskummin
- 1.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk kanel, mald
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk citronsaft, ca 0.5 citron
- 1 dl vatten
- 2 msk pinjenötter, rostade
- 2 msk persilja, finhackad
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten

Bönor, chorizo, kål och kyckling





1 h

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Siciliansk grönsakspytt caponata

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Veganska kroppkakor





45 min
Recept som hjälper dig att matsmarta

Mustigt knäckebröd med kaffe





2 h

Braised sticky tofu





35 min
Tacofredag med Food pharmacys goda plock





30 min

Okragryta med fufu och habanerosås





45 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Hur får man barnen att äta mer vego?

Så fixar du det vegetariska julbordet
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Pasta med ärtor och ärtskott





30 min
Klimatsmart sallad från rivjärnet





40 min

Tröstsoppa som värmer hjärtat





45 min
Laga helgrön helgmat i år

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco





1 h

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h