Släpper lussekorv – lagom till jul

Nu lanserar Pressbyrån julens nymodighet – lussekorven.

– Eftersom Lussekatten har en söt briocheliknande smak, går den väldigt bra ihop med just varmkorv, säger produktchefen Fredrik Edin i ett pressmeddelande.

Kommer du ihåg restaurangen som började servera ett helt julbord på sin pizza? Nu är nästa knäppa julpåhitt här och det är den oväntade uppfinningen lussekorven.

Vad är det? Jo, en korv i lussebulle såklart.

– Så här inför jul så är det ju just traditioner som står i fokus. Vi tycker alltid att det är roligt att utveckla sortimentet och ta fram nya produktinnovationer. Inför jul ville vi utmana det juligaste vi har, lussekatten, säger Lennart Schultz, marknadschef i ett pressmeddelande.

Under december säljer Pressbyrån lussekorven.

”Har en briocheliknande”

Det är inte alls så otippat som det kan låta, menar produktchefen Fredrik Edin.

– Eftersom lussekatten har en söt briocheliknande smak, går den väldigt bra ihop med just varmkorv. Kanske väljer man att addera traditionella korvtillbehör, men själv tycker jag den ska avnjutnas i sin enkelhet, säger han i pressmeddelandet.

En mångsidig bulle

Det är inte första gången som lussebullar används i nya sammanhang. Till exempel väckte en bagare i Uppsala mycket uppmärksamhet när han började sälja lussesemlor för några dagar sedan.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN