Släpper lussekorv – lagom till jul

Av: 

Miriam Bratt

Jul

Nu lanserar Pressbyrån julens nymodighet – lussekorven.

– Eftersom Lussekatten har en söt briocheliknande smak, går den väldigt bra ihop med just varmkorv, säger produktchefen Fredrik Edin i ett pressmeddelande.

Kommer du ihåg restaurangen som började servera ett helt julbord på sin pizza? Nu är nästa knäppa julpåhitt här och det är den oväntade uppfinningen lussekorven.

Vad är det? Jo, en korv i lussebulle såklart.

– Så här inför jul så är det ju just traditioner som står i fokus. Vi tycker alltid att det är roligt att utveckla sortimentet och ta fram nya produktinnovationer. Inför jul ville vi utmana det juligaste vi har, lussekatten, säger Lennart Schultz, marknadschef i ett pressmeddelande.

Under december säljer Pressbyrån lussekorven.

”Har en briocheliknande”

Det är inte alls så otippat som det kan låta, menar produktchefen Fredrik Edin.

– Eftersom lussekatten har en söt briocheliknande smak, går den väldigt bra ihop med just varmkorv. Kanske väljer man att addera traditionella korvtillbehör, men själv tycker jag den ska avnjutnas i sin enkelhet, säger han i pressmeddelandet.

En mångsidig bulle

Det är inte första gången som lussebullar används i nya sammanhang. Till exempel väckte en bagare i Uppsala mycket uppmärksamhet när han började sälja lussesemlor för några dagar sedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Starta nya rutiner i höst med HelloFresh matkassar – just nu till kampanjpris.

HelloFresh SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jul

Pressbyrån

Pizzarecept

MER OM GODARE

Efter burgaren – här är kanelbullekebaben

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"

Lanseringen av Blossas glögg skjuts upp

Så många ton grädde och mandelmassa äter vi i dag

Vad är en suröl?

Sista datumet att beställa julmaten online

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Spana in officiella fotbollspizzan inför EM – så ser den ut

Lättlagade menyer för festliga middagar

Nya semlan är här – och det är en öl

Linda Hansson vann Hela Sverige bakar 2019

Så räddar du smaken när det gått lite fel

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Kocken: En god sås kan du briljera med

Bästa julbordet: Här är recepten och trenderna

Värmande vego – Karoline Jönssons nya vegokokbok

Hilda Kirkhoff vann finalen i Hela Sverige bakar

Spara pengar på butiker som minskar matsvinnet

Stjärnkockens attack – mot avokado: ”Det är hål i huvudet”

”Vin är inte alls så svårt som det låter”

Tareq Taylor: Det här är mina favoritrecept

Mästerkockens franska favoriter

Enkla tipset: Så smaksätter du oljan