Gräddsås – snabb och väldigt god

Bli först med att rösta!

Gräddsås eller brunsås – enkelt recept på den supergoda såsen

Foto: Thinkstock
Gräddsås till köttbullarna, vardagslyx.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Gräddsås - gräddsås eller brunsås passar till så många olika rätter, söndagsstek, köttbullar och kyckling. Har du köttsky häller du ner den i såsen också men se upp så den inte blivit bränd, det smakar inte gott.

Gräddsås

Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter

  • 2 dl grädde

  • 1 tärning kycklingbuljong

  • 2 tsk maizena

  • 1,5 dl vatten

  • 1 tsk balsamvinäger

  • 1 tsk kinesisk soja

  • salt och peppar

  • köttsky om du har

Gör så här

  1. Koka upp grädden och smula ner buljongtärningen. Rör ut maizena i vattnet och häll i.

  2. Tillsätt balsamvinäger och soja. Häll i köttskyn om du har någon, kontrollera att den inte är bränd, det blir inte gott.

  3. Låt såsen sjuda i cirka tio minuter. Rör om så det inte bränner fast i botten. Skrapa ner det som fastnar runt kanterna, där sitter mycket smak.

  4. Smaka av med salt och peppar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Såser

Recept