Snabba kycklingpastan – perfekt för vardagen

MAT & DRYCK

Kyckling med en fantastiskt god röra. Blotta tanken på de här ingredienserna får snålvattnet att börja rinna. Dagens smarta middag är otroligt enkel – samtidigt som den är tillräckligt raffinerad för att imponera med.

Löjligt enkel och snabblagad. Från Aftonbladet Mat&Vins marsnummer kommer denna kycklingpastarätt.

Och tacksamt för den som bara vill kasta ihop en snabb middag – det hela tar inte många minuter.

✓ Fjärilspasta med kyckling, tomat och basilikaöra

4 personer

400 g pasta, gärna farfalle

1 liten grillad kyckling

Hackad persilja att strö över

Tomat- och basilikaröra:

10–12 soltorkade tomater i olja

1 dl grovriven parmesan

1 liten vitlöksklyfta

50 g rostade solroskärnor

1 kruka basilika (ca 1 dl grovhackade basilikablad)

1–1 ½ dl olivolja

Salt och svartpeppar

✓ Gör så här:

1. Plocka köttet av kycklingen och skär det i bitar.

2. Lägg alla ingredienser, utom oljan, till tomat- och basilikaröran i en matberedare (eller använd stavmixer). Mixa ihop alltsammans och tillsätt sedan olivoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.

3. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner en matsked olivolja.

4. Blanda ner tomat- och basilikaröran i kastrullen och rör ner kycklingbitarna. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta