Dadelkaka med varm muscovadosås

MAT & DRYCK

300 g hela dadlar

1 dl vatten

1 dl konjak

Kaksmet:

250 g smör

2 dl farinsocker

4 ägg

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Muscovadosås:

1 dl sirap

1 dl muscovadosocker, mörkt

2 dl grädde

3 clementiner

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar med vatten och sprit. Det ska bli en ”hyfsat” slät massa. Tänk på att det kan skvätta bra, speciellt i matberedare.

Kakan:Vispa smör och farinsocker pösigt, vispa ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet och bakpulvret. Avsluta med dadelmassan.

Smöra en sockerkaksform och häll i smeten. Sätt in i ugnen och baka på den nedersta falsen i ca 50 minuter.

Såsen: Blanda allt och koka tills en kolakonsistens.

Skala clementiner och lägg i hålet på kakan. Häll den varma kolasåsen över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept