Pepparbiff med cognacsås

MAT & DRYCK

4 personer

1 kg oxfilé (gärna mittbiten)

2 msk peppar, svart-, vit- och szechuanpeppar

smör till stekning

Flambering/sås:

0,5 dl conjak

0,5 msk dijonsenap

0,5 msk grönpeppar

3 dl grädde

2 dl vatten

0,5 köttbuljongtärning

salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 130 grader.

2. Krossa pepparsorterna i en mortel. Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn i smör och lite olja.

3. Häll på cognac och tänd på. Låt det slockna och ta därefter upp köttet och lägg det på en plåt.

4. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är ca 57 grader.

5. Klicka ner senapen i pannan, följt av grönpeppar, grädde, vatten och buljong.

6. Låt koka ihop till en simmig konsistens.

Alternativ till kokt potatis:

1. Kör in potatisen i ugnen på 220 grader med lite olivolja, rosmarin och salt i ca 35-40 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept