Foto: Mattias Kristiansson
Vegansk somrig potatissallad

Somrig potatissallad

Bli först med att rösta!

Färskpotatis är ett måste på midsommar.
Den här potatissalladen är perfekt att laga om du vill bjuda på veganskt.
Recept av Mattias Kristiansson, chefredaktör för Vegomagasinet.

– Här har vi blandat allt vi älskar med sommaren: Färskpotatis, gräslök, citron, äpple, tångkaviar, säger Mattias Kristiansson.

Somrig potatissallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 grönt äpple, finhackat
  • 1 rödlök
  • 2 dl majonnäs, t ex äggfri
  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
  • saft från 1 citron
  • 2 msk röd tångkaviar
  • 2 msk svart tångkaviar
  • 1 dl dill, finhackad
  • 0.5 dl gräslök, finhackad
  • Garnering

  • rödlök, finhackad
  • dill, finhackad
  • gräslök, finhackad
  • röd tångkaviar
  • svart tångkaviar

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar