Grillbuffe – äntligen är det dags för grillkvällar

Av: 

Clara Öhrn

Grillbuffé – bjud på en härlig grillkväll

Foto: Elvira Pihl

Grillrecept

Grillbuffé är perfekt för att bjud hem dina vänner på en trevlig grillkväll.
Passa på att grilla det är både enkelt och roligt.
Vi har bästa recepten på kött, såser och sallader.

Goda recept till grillbuffé

Grillad lax

Foto: Elvira Pihl

Samlas runt grillen

Grillkvällar är ett utmärkt tillfälle att umgås medan man lagar mat. Alla kan samlas med fördrinken runt grillen i kvällssolen och umgås tills det är dags att äta. Grillat är perfekt när du vill laga lite av varje och duka upp en grillbuffé där det finns något som alla grillar. Du behöver inte köpa några mängder, en kycklingfilé, några goda korvar och en lite större köttbit räcker gott till fyra personer. Skär upp allt i bitar och servera så kan alla smaka lite av varje.

Grillad kyckling

Foto: Elvira Pihl

Var spontan

Det är alltid trevligt att kunna vara spontan. Du behöver inte marinera köttet i flera timmar och göra olika glazer för att det ska bli riktigt bra. Du kommer långt på salt och peppar och en grillad citron. Var noga med att salta och peppra köttet när du skurit upp det i skivor eller bitar så att du får fin smak i varje tugga.

Satsa på att göra smakrika såser och sallader så får du garanterat en fantastisk grillmiddag. Grillade grönsaker blir gott i såser och röror, prova dig fram och hitta dina egna nya favoriter.

Grillad sallad

Foto: Elvira Pihl

Grilla desserten

Grillad frukt får ofta en härlig sötma när de hamnar på grillen och är ett roligt sätt att tillaga dessert på som dessutom imponerar på gästerna. Servera frukten med härliga enkla tillbehör på ett stort fat så har du en lättlagad och snygg efterrätt - som blir det perfekt avslutet på en trevlig kväll.

Grillade nektariner

Foto: Elvira Pihl / /elvpih
Publisert:

LÄS VIDARE

Visst kan alla grilla - här är bästa tipsen

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Grillning

Mat & dryck

MER OM GODARE

Fyra fräscha sommarsallader

Här är bästa recepten till grillen

Sommarsallad till picknick och grillat

40 min

Mackor till utflykten