Klassiska pannkakor

Recept på godaste pannkakorna

MAT & DRYCK

Få saker är så goda som vanliga hederliga pannkakor.
Klassiska tillbehör som sylt och grädde är aldrig fel.
Men det finns oändliga möjligheter att variera pannkakorna, varför inte testa socker och citron?

Foto: Thinkstock
Pannkakor med färska bär

Pannkakor

10 pannkakor

Ingredienser:

3 ägg

6 dl mjölk

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

smör till stekning

Gör så här:

  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken.

  2. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.

  3. Hetta upp laggen. Smält en klick smör. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan eller plättarna. Stek i ytterligare någon minut.

Tips på tillbehör:

  • Sylt och grädde eller glass

  • Färska bär och lönnsirap

  • Smör, socker och citron

  • Nutella och banan

Middagstips!

Om du äter soppa först har du en utmärkt ursäkt att äta pannkakor till middag. Testa vårt recept på grön ärtsoppa - passar perfekt till torsdagsmiddagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept