Citronpaj i portionsform
Citronpaj i portionsform

Citronpaj i portionsform

4 (10 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Citronpaj i portionsform – eller crostata di limone som den heter på italienska – är den perfekta citronpajen som hyllar det bästa av den syrliga frukten. Mascarponen skapar en perfekt balans mellan sött och syrligt och blir snabbt en favorit hos många.

Ett recept av Paolo Roberto

Crostata di limone

  • Pajeg

  • 3.5 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning

  • 1.25 dl pressad citronsaft
  • 2 citroner, finrivet skal
  • 1.25 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 200 g mascarpone
  • 1 msk solrosolja, (eller majsolja) till pensling
  • 1.5 msk florsocker, för att pudra över

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Citronkladdkaka – syrlig och god

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Italiensk mat

Bakning

Pajrecept

MER OM GODARE

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Tarte Tatin med plommon

20 min

Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings

1 h

Varma päron med ost

20 min

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Vit chokladostkaka med krispig crumble

1 h 20 min

Så gör du ostkaka med keso

1 h

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

25 min

Aperol limone – somrigt drinkrecept

5 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Passionsfrukts-tartletter

1 h 30 min

Chokladpannacotta – enkel och lätt att variera

20 min

Kokosglass med kexsmulor

1 h

Champagnebubblande hallondessert

15 min

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Flan de huevo

1 h

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Isglass med två olika smaker

20 min

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min