Gazpacho med halloumi och dukkah
Gazpacho är den ultimata sommarrätten. Passar lika bra som förrätt, varmrätt eller som en svalkande lunch. Den stekta halloumin och dukkah gör rätten matigare och tillför härligt crunch.
Gazpacho med halloumi och dukkah
Ingredienser
- 100 g tomater
- 2 vitlöksklyfta
- 0.5 paprika
- 1.5 selleristjälk
- 3 vårlök
- 0.5 gurka
- 5 dl tomatjuice
- 2 msk citronjuice
- 1 tsk worcestershiresås
- 1 tsk tabasco
- salt och peppar
Egyptisk kryddblandning - Dukkah
- 2 dl hasselnötter, skalade
- 1 dl sötmandel
- 1 dl sesamfrön, oskalade
- 2 msk korianderfrön, hela
- 0.75 msk spiskummin, malen
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
Till servering
- 150 g halloumi
- olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip





40 min
Världens godaste halloumipizza





25 min
Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi





40 min
Grillspett med halloumi, chili och mynta





20 min
Halloumirårakor med klassiska tillbehör





30 min
Bästa halloumiburgaren





30 min
Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén
Halloumipanna med sparris och sötpotatis





45 min
Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm





1 h
Marinerad paprika





55 min
Frittata med rucola





55 min
Italiensk bönsallad – vego till buffén





15 min
Skaldjurssallad med chili och citron





25 min
Duka upp en smakrik italiensk buffé
Tzatziki – klassiskt recept





40 min
Morotssallad





30 min
Fava med karamelliserad lök och kapris





1 h
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost





1 h 30 min
Souvlaki med kyckling





45 min
Yoghurtdessert med nötter och bär





20 min
Örtsallad från medelhavet





1 h 30 min
Små spenatpajer





1 h
Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat





40 min
Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter





50 min