Grilltips – så grillar du vegetariskt

Kocken Mattias Larsson visar här hur enkelt det är att göra en bra vegetarisk måltid på grillen.
En quesadillas fylld med lite kikärtor och förstås lite god ost och lite chili. Serverad med grillad spetskål – och grillad gurka!

 1. Börja med fyllningen. Blanda och rör ihop kikärtor, crème fraiche, finstrimlad chili och lite salt.
 2. Ta ett tortillabröd och fördela rikligt med riven cheddarost.
 3. Lägg på några rejäla skedar med kikärtsfyllningen, fördela jämnt över brödet. Avsluta med ännu mera ost.
 4. Ta ett nytt tortillabröd och lägg på som lock. Tryck till ordentligt.
 5. När Mattias grillar spetskål och gurka häller han gärna på lite olja för att få en frasigare och finare ytan. Pensla även olja även på quesadillans lock för att få en bättre grillyta.
 6. Grilla grönsakerna först, direkt ovanför glöden, åtminstone till en början så att de får mycket färg och extra god smak.
 7. Grilla gurka? Det kanske inte är så många som gjort det, men det ger god grillad smak och gör gurksmaken mer intensiv, tipsar Mattias.
 8. När grönsakerna börjar bli klara, efter några minuter, ja då är det dags för quesadillan. Ta gärna hjälp av en stekspade, och lägg oljiga sidan neråt på grillgallret.
 9. Sen på med grilllocket – då blir det fin ugnsvärme som gör att quesadillan blir varm inne i mitten och osten smälter och blir smarrig.
 10. Obs! Håll koll på quesadillan, den får snabbt färg.
 11. Färdigt! Spetskålen har blivit härligt frasig, gurkan fruktig och krispig, quesadillan har fått en läcker fyllning – flott och gott!
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN