Brytbröd som du enkelt gör i långpanna.

Foto: LENNART WEIBULLL

Bönbröd i långpanna

3,6 (91 röster)

Matsmarta onsdag

Det får gärna vara enkelt att baka bröd. Då blir det nämligen av. Det här är ett typiskt blir av–bröd. Mixa bönor, blanda en deg och tryck ut i en långpanna. Sedan kan både du och degen jäsa ett gäng timmar, jobbet är redan gjort.

Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”

1 portion i receptet blir cirka 40 bitar bröd.

Tid tillkommer för jäsning med 3 timmar.

Bönbröd i långpanna

  • Ingredienser

  • 760 g kokta vita bönor, i förpacking
  • 4 dl mjölk, eller vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl special , eller vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • olja och mjöl till formen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp hem den matsmarta vardagskassen här!

Felix

LÄS VIDARE

Så blir brödet saftigt, gott och klimatsmart

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Bröd recept

MER OM GODARE

Baka gröna superbaguetter

35 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min