Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar.
Foto: Stefan Wettainen, Allt om Mat
Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar.

Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar

3,7 (14 röster)

Våfflor - Recept

Spenatvåfflor med tångkaviar. En smaskig färgklick till förrätt! Använd en bra stavmixer så att spenaten blir helt mixad och våfflorna riktigt gröna. Tångkaviar hittar du i kyldisken, bredvid fiskrom och kaviar.

Receptet kommer ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”, Norstedts.

Tips!

Gott att dricka till: Ett friskt mousserande rosévin.

Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 210 g våffelmix
  • 100 g smör
  • 50 g färsk spenat
  • 2.5 dl vatten
  • Picklad löksmetana

  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk ättikssprit, 12 %
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 100 g smetana
  • salt
  • Tillbehör

  • 50 g tångkaviar, röd
  • 0.5 citron
  • 25 g färsk spenat
  • dillkvistar

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK