Grönsaksbiffar med halloumi

Så lagar du en underbar vegetarisk måltid

Foto: Ulrika Pousette
Halloumi i grönsaksbiffarna - mycket gott.
MAT & DRYCK

Grönsaksbiffar med halloumi. Dessa små godingar kan serveras tillsammans med potatismos, eller så kan man göra två större biffar och servera dem i hamburgerbröd tillsammans med diverse tillbehör. Morötterna kan ersättas med zucchini.

Grönsaksbiffar med halloumi

4 portioner

Ingredienser:

ca 400 g halloumi

500 g morötter

4 ägg

2 dl ströbröd

1 tsk salt

chiliflakes

4 msk finhackad persilja

smör att steka i

ev. lite färsk timjan att garnera med

Till servering:

potatismos

en god sallad

Så här gör du:

  1. Riv halloumi och morötter grovt. Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 5 minuter.

  2. Forma smeten till åtta små biffar. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg.

  3. Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad.

Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette (foto), Bonnier Fakta.

ARTIKELN HANDLAR OM