Ju mer mandel desto finare marsipan.
Ju mer mandel desto finare marsipan.

Så enkelt gör du egen marsipan

4,4 (16 röster)

Julen 2020

Marsinpanpyssel med barnen tillhör de roligaste aktiviteterna runt jul. Förutom den klassiska marsipangrisen kan det bli de mest fantasifulla skapelser som rymdskepp, ormar och läskiga monster. Men visste du att det är väldigt enkelt att göra egen marsipan. Med skalade mandlar och en bra matberedare är den klar på ett kick.

Marsipan

  • Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2.5 dl socker
  • 1 äggvita
  • 1.5 msk kallt vatten
  • 3.5 dl florsocker
  • karamellfärg

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Jul 2018: Julfirande genom tiderna

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julgodis

Julmat

Svenska recept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

Veganskt godis – kola och bountybitar

Svensk jul – med smak från när och fjärran

Brända mandlar – snabbt och enkelt

30 min

Kryddstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng

1 h 30 min

Gin och tonic med enbär och lingon

5 min

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Brödernas makalösa pepparkaksbygge

Bjud på juliga tapas på långhelgens fester

Mandelmusslor – nötigt goda

1 h

Festa på rester – skinka, lax och kavring

Rårörda vaniljhallon – festdesserten

45 min

Saffransrulltårta med lemon curd

30 min

Knäckbräck – knaprigt julgodis

1 h

Ostkaka – en småländsk klassiker

1 h

Kokt hummer – enkelt med god äppelkräm

2 h

Fruktkaka med konjak

1 h 30 min

Baconlindade dadlar – sötsalta godbitar

25 min

Så gör du vegansk ”sill”

1 h

Ris à la malta

1 h

Bjud på inkokt lax – enkelt och gott

30 min

Så gör du knäckkakor med lingondipp

45 min

Brysselkål – med asiatiska smaker

25 min

Chokladmousse – snabbt, sött och gott

2 h 30 min