Varför ska man inte hacka sallad?

MAT & DRYCK

Hej Tina! Jag har två frågor som jag väldigt gärna skulle vilja få svar på!

1) Varför ska man inte hacka sallad utan riva ner den i bitar istället?

2) Jag ska ha 25 års fest för runt 80 personer. Har du något bra tips till en tårta eller kaka som man kan förbereda i förväg och göra många av?

Ha en skön sommar!

Hälsn. Kristoffer Johnsson på Bjäre

Tina svarar: Riva eller hacka sallad... det viktiga är att inte röra bladen för mycket, att låta salladen se ut som den gör. Så fort vinägretten hälls över salladen blir den lätt lite trött. Behåller man bladen stora håller den sig fräschare och ser dessutom godare ut.

Tårta till 80... Gör chokladmousse och häll i lite snyggare plastglas. Till serveringen är det bara att toppa med färska bär och en klicka grädde eller gräddfil.. Det ser otroligt snyggt ut och är inte alls svårt.

Mejla Tina