Söndagsbrunch med frittata och after eight-dessert

MAT & DRYCK

4 personer

Frittata
 

5 hela ägg

3 dl Crème fraiche

2-3 tsk pepparot på tub

1 finhackad rödlök

½ dl finskuren gräslök

Salt, peppar och citronsaft

200 g skivad rökt lax

Ev. Kall potatis

Rör ihop äggen med crème fraichen, pepparroten och rödlöken. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

Smält smör i en stekpanna. Häll på äggstanningen och rör tills det börjar tjockna. Låt stå på svag värme tills den är färdig. Toppa med skivad lax. Serveras med sallad.

After eight-dessert med päron

4 päron

2 msk smör

½ msk muscovadosocker

Citronsaft

8 bitar after eight

Filodeg

1 äggula

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala och skär päronen i klyftor. Bryn klyftorna i smör och socker. Päronen ska bli karamelliserade, men de får inte bli mjuka.

Dela filodegsarken på hälften, pensla med äggula. Fördela päronen på 4 ark och lägg 2 bitar after eight på varje päronhög. Rulla ihop som en vårrulle. Baka i ugnen tills de är krispiga och gyllenbruna. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept