Så lagar du superbrunchen

Nu kan du göra brunchfavoriterna i ny tappning.
Testa äppelpaj, ägg och bacon eller club sandwich i våffelformat.
Vi har recepten som sätter guldkant på helgen.

Caféägaren Susanna Comstedt hade planer på att öppna en foodtruck. Men när caféet som hon var stammis på under sin föräldraledighet för 18 år sedan blev till salu var hon tvungen att slå till. För Susanna är det viktigt med hållbarhet och hon bestämde sig för att helt inreda med arvgods hon samlat på sig genom åren. Interiören på caféet Älskade traditioner går helt i 50-talsstil, något som också inspirerat menyn.

– Vi har kört all in på retro. Till och med personalen har på sig 50-talskläder, berättar Susanna.

Lägg allt på en våffla

Susanna har haft en förkärlek till våfflor sedan barnsben och blev ofta bjuden på frasvåfflor av sin farmor Elsa, som även hon drev ett café. Det elektriska våffeljärnet introducerades i Sverige på just 50-talet och på Älskade traditioner är det våfflorna som är i fokus. Deras wraffles, en wrap plus våffla, har blivit caféets signum.

– Min farmor var min största inspiration när jag öppnade mitt café, berättar Susanna.

På helgerna flockas hundratals brunchsugna gäster på Älskade traditioner för att smaska i sig godsaker. På menyn finns bland annat eggs and bacon wraffle, club wraffles och efterrättsvåfflor.

– Våfflor är så gott och jag ville visa att man kan äta våfflor fler dagar om året än bara på våffeldagen, säger Susanna.

Milkshakes med extra allt

Är du sugen på något sött finns förutom bullar och sju sorters kakor givetvis vanliga frasvåfflor att beställa. Instagramtrenden freak shakes, det vill säga en milkshake toppad med extra allt har också blivit särskilt poppis. Det är mycket tack vare Instagram som Susannas retrocafé snabbt blivit ett vattenhål för fikasugna.

– Responsen har varit fantastisk, säger hon.

Vill du laga Älskade traditioners härliga brunch hemma är ett våffeljärn och livlig fantasi det viktigaste. Vi har samlat deras bästa recept på freakshakes, wraffles och dessertvåfflor som kommer att göra helgbrunchen till något du sent ska glömma.

Helgbrunch som på Älskade traditioner

Club sandwich med med våffla

Egg och bacon-våffla

Äppelpaj i våffelformat

Här är recept på freakshakes

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN