Lär dig spritsa som ett proffs

Reporter: Nina Kindbro

Publicerad:
Bakbloggaren Emma Brink Rask tipsar om hur du lyckas med att spritsa.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Bakbloggaren Emma Brink Rask tipsar om hur du lyckas med att spritsa.

Spritsa dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Bakbloggaren Emma Brink Rask, visar steg-för-steg hur du får det bästa resultatet. Recept ur boken Baka och spritsa.

Emma Brink Rask med bloggen @brinkenbakar är aktuell med sin nya bakbok Baka och spritsa. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på mängder av sätt – med endast fem olika tyllar.

En tyll är munstycket som du sätter längst ner i spritspåsen. Formen på hålet i tyllen avgör hur spritsningen blir.

Du behöver

  • Tyllar

  • Spritspåse

  • Bakverk

  • Något slags kräm. Till exempel grädde, smörkräm, färskostkräm eller pannacotta

Så lyckas du

  • Rätt konsistens på krämen

  • Fyll inte spritspåsen för mycket

  • Tveka inte

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting – Enkelt sätt att få dina cup cakes att se superproffsiga ut.

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Banancupcakes.

Mazarinpaj med björnbärskräm – Läckra färger och snyggt mönster, och lätt att få snyggt.

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Mazarinpaj

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting – söta geléhallon sätter smak på frostingen som spritsas som en slalomspår.

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Lakritskladdkaka

Siffertårta med hallonkräm – Steg för steg beskrivning hur du lyckas med den trendiga tårtan.

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Siffertårta.

Äppelbakelser med vaniljkräm – favoriten äppelpaj med vaniljsås serverad som en tjusig bakelse.

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Äppelbakelser med vaniljkräm
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Emma Brink Rask med sin bok Baka och spritsa.

Bakbloggaren Emma Brink Rask med sin nya bok Baka och spritsa, Semic.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN