Färsfyllda paprikor från Balkan
Färsfyllda paprikor från Balkan

Färsfyllda paprikor från Balkan

4,1 (82 röster)

Middagstips

Urgröpta paprikor blir väldigt goda, och snygga, om du fyller dem med en god röra och lagar till dem på grillen eller i ugnen. Enkelt att variera med det du har hemma. Recept ur ”Mitt Balkan” av Jovan Radomir.

Färsfyllda paprikor

  • Ingredienser

  • 8 paprikor, stora
  • 1 dl ris
  • 1 lök, gul
  • 100 g bacon
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk vegeta
  • 2 dl crème fraiche
  • solrosolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Balkan – mat, människor och minnen

Votum & Gullers

Balkan – mat, människor och minnen

195,00 kr259,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Mat från Balkan – Jovan Radomirs bästa recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Lunchrecept

Köttfärsrecept

MER OM GODARE

Sarma – färsfyllda kåldolmar

4 h

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Halloumistroganoff med grillad paprika

Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter

45 min

Mat från Balkan – Jovan Radomirs bästa recept

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god

1 h

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Sväng ihop en värmande soppa

Bönsoppa från Balkan med kryddig korv

1 h 15 min

Gyoza med het dippsås

1 h

Bjud på krämigt god lax

40 min

Pizza med salsiccia och mozarella

2 h

Stekt abborre med gräddfil och potatis

25 min

Boxty – irländska potatispannkakor

45 min

Gnocchi – så enkelt gör du den goda potatispastan

20 min

Laxlasagne med spenat

30 min

Olivburgare med persiljemos

45 min

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Svamp Rydberg

30 min

Fried rice med räkor och kyckling

45 min

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Lammfärsbiffar med vitlök och timjan

20 min