Kantarellsoppa – tricket som sätter guldkant
Skogens gula favoriter – kantareller – är perfekta att göra soppa på. Smaksätt med timjan och häll i en skvätt sherry och soppan lyfter till en helt ny nivå.
Kantarellsoppa
Ingredienser
- 400 g kantareller
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- vispgrädde
- 6 dl kycklingbuljong
- 2 msk sherry, kan uteslutas
- salt och svartpeppar
- 1 kvist timjan färsk
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Kalasa på kantareller
Lammfärsbiffar med vitlök och timjan





20 min
Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling





1 h 15 min
Blomkålssoppa – med ett orientalisk sting





30 min
Citronköttbullar i tomatsås





45 min
Dante Zias ”korvstroganoff” med strimlad ostronskivling





30 min
Bifteki – läckra grekiska färsbiffar





30 min
Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja





1 h
Krämig kräftsås med hemgjord pasta





1 h 15 min
Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza
Gratinerad löksoppa





40 min
Penne vodka – pastarätten med sting





30 min

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt
Svampomelett med spenat
Gör en örtpensel – ger extra krydda till maten
Björnbärsmarmelad med vanilj och timjan





20 min
Mocktails – 7 recept på alkoholfria drinkar
Cherry sherry iced tea





1 h
Kyckling i dillig sås





30 min
Kyckling i krämig champinjonsås





45 min
Kall tomatsoppa med shiitakesvamp





45 min
Krämig kantarellsås och spaghetti





30 min
Pasta med avokadokräm





30 min