Tortellini med brysselkål och parmesanost

avAftonbladet

Foto: Lennart Weibull
Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost.

Gör gärna extra portioner av denna goda tortellini så räcker det till veckans matlådor.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost

Antal: 4 portioner

  • 50 g tärnat bacon

  • 25 g smör

  • 500 g brysselkål

  • 500 g färsk fylld tortellini eller gnocchi

  • 50 g parmesanost

  • salt

  • nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Stek baconet i smör i en stor stekpanna. Dra åt sidan.

  2. Ansa och dela brysselkålen. Plocka sönder halvorna i små naturliga blad. Lägg ner bladen i det kokande vattnet och förväll dem i 1 minut, tillsätt pastan och koka enligt anvisningarna. Normalt tar det 2–3 minuter att koka färsk pasta.

  3. Häll av kokvattnet och häll brysselkålen och pastan i stekpannan med bacon, vänd runt så att allt blandas väl. Smaka av med salt och peppar. Servera ur pannan direkt på bordet och bjud parmesan till att riva över.

ARTIKELN HANDLAR OM