Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost.
Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost.

Tortellini med brysselkål och parmesanost

4,4 (7 röster)

Matsmarta onsdag

Gör gärna extra portioner av denna goda tortellini så räcker det till veckans matlådor.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost

  • Ingredienser

  • 50 g tärnat bacon
  • 25 g smör
  • 500 g brysselkål
  • 500 g färsk fylld tortellini, eller gnocchi
  • 50 g parmesanost
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

”Vardagsmat behöver inte vara tråkigt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Mathias Dahlgren (kock)

Klimatsmart mat

Pastarecept

MER OM GODARE

Saffransquinoa

30 min

Så fixar du det vegetariska julbordet

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

50 min

Pasta med ärtor och ärtskott

30 min

Spaghetti med linsbolognese

30 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

1 h

Krämig sallad till utflykt och picknick

25 min

Fruktig biffsallad med chili

40 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

45 min

Extra julig smak på bullarna

25 min

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”Bättre än de med kött”

Skolan som har årets bästa klimatkök

Här har köken minskat sitt matsvinn med 27 ton

Här är svenskarnas absoluta favoriträtt

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Här odlas framtidens mat

Så fermenterar du grönsaker

Så hittar du en klimatsmart julskinka

Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”