Oxfilé provencale
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale – så lyckas du med lyxrätten

3,8 (59 röster)

Middagstips

Oxfilé provencale – lyxa till det med ljuvligt god helstekt oxfilé kryddad med provencalska smaker med vitlök och persilja.

Oxfilé provencale

  • Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 800 g oxfilé, putsad
  • smör och olja, till stekning
  • Vitlökssmör

  • 6 vitlöksklyftor
  • 100 g smör, mjukt
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • 0.5 msk worcestershiresås
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Lammstek med kryddig fyllning

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Kötträtter

MER OM GODARE

Tuvessonskans plåtmat – gröna recept

Oxfilépasta – krämig med svamp och vitlök

40 min

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

1 h

Bifftaco i salladsblad

1 h

Portabello provencale med potatis

30 min

Veckomeny – recept för hela vecka 22

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Veckomeny – härliga recept för hela veckan

Kycklingsallad med persika och krutonger

20 min

Poké bowl med marinerad lax

20 min

Pasta med sparris och lax

30 min

Avokadoburgare – med lax och gurka

10 min

Matig sallad med bulgur och halloumi

30 min

Bibimbap – en riktig smakupplevelse

1 h 50 min

Pasta med bacon

35 min

Broccolisoppa – lättlagad och snabb

20 min

Karamelliserad lök – lyfter din maträtt till ny nivå

30 min

Panerad rödspätta – med dillsås och potatis

1 h 30 min

Sparrissoppa – len och god sparrissmak

30 min

Kyckling i currysås

30 min

Chicken and waffles – amerikansk mat

1 h 30 min

Flankstek med chimichurri

40 min

Kycklingspett – kryddgoda spett med paprika

30 min

Mac and cheese – het och krämig pasta

30 min