Oxfilé provencale

Foto: Jurek Holzer TT

Oxfilé provencale – så lyckas du med lyxrätten

3,9 (50 röster)

Middagstips

Oxfilé provencale – lyxa till det med ljuvligt god helstekt oxfilé kryddad med provencalska smaker med vitlök och persilja.

Oxfilé provencale

  • Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 800 g oxfilé, putsad
  • smör och olja, till stekning
  • Vitlökssmör

  • 6 vitlöksklyftor
  • 100 g smör, mjukt
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • 0.5 msk worcestershiresås
  • krm salt och peppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Lammstek med kryddig fyllning

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Kötträtter

MER OM GODARE

Tuvessonskans plåtmat – gröna recept

Oxfilépasta – krämig med svamp och vitlök

40 min

Mac and cheese – het och krämig pasta

30 min