Foto: Lennart Weibull
Kycklingvingar med kokos och curry

Kycklingvingar med kokos och curry

4 (1 röst)

Kycklingvingar med kokos och curry – kryddigt, knaprigt och gott. Kokos och curry sätter smak på den här goda rätten. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.

– Inget är så gott som att äta små saftiga vingar när man är småhungrig eller sugen på nåt till en kall öl. Gör dig besväret att stycka vingarna i två delar – de blir så mycket godare att äta då. Den ena delen som en liten klubba och den andra som en liten rund saftig bit att gnaga på, säger kocken Tove Nilsson.

Kycklingvingar med kokos och curry

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 900 g kycklingvingar
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 msk ingefära färsk
  • 2 dl kokosgrädde, gärna savoy
  • 6 kaffir lime blad, smulade eller strimlade
  • 2 msk fisksås
  • 1.5 msk palmsocker
  • 1 lime

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept