MEDELHAVSMAT PRESENTERAS AV

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Halloumi på pizza - ja, våga prova!
Kocken Mattias Larsson visar hur du kan göra världens godaste och enklaste pizza med salami, extra god tomatsås, oliver, basilika – och halloumi.

Halloumipizza

Antal: 1 pizza för en 1 person Tid: 25 min

  • 1 pizzabotten

  • 125 g halloumi

  • 12 skivor salami

  • ½ dl kapris

  • tomatsås

  • 1 dl passerade tomater

  • 1 msk balsamicovinäger

  • salt

Till servering:

  • 1 dl goda oliver

  • svartpeppar, några basilikablad och olivolja

  1. Blanda de passerade tomaterna med balsamicovinägern och en nypa salt.

  2. Om du vill kan du tillsätta någon god ört eler lite chili i den tomatsås.

  3. Bred ut tomatsåsen på pizzabotten och riv över all ost.

  4. Lägg på salamin och kaprisen och ugnsbaka på 225 C. i ca 15 minuter tills pizzan fått fin färg.

  5. Ta ut pizzan och toppa med lite goda oliver, färsk basilika, olivolja och svartpeppar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept