Bœuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli. Receptet hittar du på nästa sida.
Bœuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli. Receptet hittar du på nästa sida.

Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli

Den här mustiga grytan är en uppdaterad variant av en klassisk boeuf bourguignon. Här får köttet sällskap av ugnsrostad pumpa, smakrik basilikaaioli och kraftigt rött vin.

Recept från boken ”Husmanskost” av Kristina Eriksson.

Bœuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli

  • Ingredienser

  • 300 g pärllökar
  • 200 g champinjoner
  • smör eller olja, att steka i
  • 500 g grytbitar nöt
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 3 lagerblad
  • 80 g pancetta, eller bacon i små bitar
  • färsk timjan, att garnera med
  • Pumpa med parmesan

  • 800 g pumpa, utan skal
  • smör, eller rapsolja
  • salt
  • parmesan, att strö över
  • Basilikaaioli

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl basilikablad, finhackade
  • salt

Gör så här

Recept från boken ”Husmanskost” av Kristina Eriksson (Semic).
Recept från boken ”Husmanskost” av Kristina Eriksson (Semic).

LÄS VIDARE