Tina Nordström: Så enkelt räddar du örterna

Av: 

Nina Kindbro

Tina Nordström

Gröna örter sätter piff på maten men svinnet är stort eftersom de vissnar fort på köksbänken. Men Tina Nordström har några smarta knep för att förlänga livet på dem.
– Hacka dillen och frys in den, tipsar Tina Nordström.

Färska örter sätter piff på de flesta rätter både för smak och utseende men många av örterna är ömtåliga och vissnar fort. Här tipsar kocken Tina Nordström om hur du får ut det mesta av de färska örterna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör din egen pizza på grillen i år! Skaffa en smart pizzaspade från Cervera

Cervera

Tina Nordströms bästa tips för färska örter

  1. Lägg inte örterna överst i kassen nu när det börjar bli kallare ute. Örter gillar inte kyla så placera dem längre ner i skydd mot kylan men undvik att mosa dem.
  2. Börjar örterna sloka så kan du hacka ner dem och frysa in. Stjälkarna innehåller också mycket smak så hacka ner dem också.
  3. Örter som salvia och mynta passar även bra att torka.
    – Bind ihop salviakvistar till knippen, häng upp glest för att torka. Stöt sedan med salt när du ska använda dem, säger Tina Nordström.
Till shoppen

Tina Nordström.

Foto: Björn Lindahl
Publisert:

LÄS VIDARE

Snabbt, enkelt – och jättegott!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tina Nordström