Medelhavstacos 2.0
Foto: Agnes Gällhagen
Medelhavstacos 2.0

Medelhavstacos 2.0

4,5 (11 röster)

Medelhavstacos – det här är tacos på en helt ny nivå, 2.0. Fyll tortillabröden med marockanska smaker av ugnsrostade grönsaker, kryddiga kikärtor, smulad fetaost och toppa med en smakrik grön och het sås. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

SUPERKRAFT: Lyfter fredagstacosen till nya höjder.

Medelhavstacos

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 sötpotatis, stor
  • 3 morötter
  • 2 paprikor
  • olivolja
  • salt och svartpeppar, nymalen
  • Grön sås

  • 0.5 avokado
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 0.5 jalapeño, färsk
  • 1 lime, pressade saften
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 msk agavesirap
  • 0.5 tsk salt
  • 1 skvätt vatten
  • svartpeppar, nymalen
  • Kryddiga kikärtor

  • 380 g kikärtor
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk garam masala
  • 0.5 tsk gurkmeja, malen
  • 2 msk vatten
  • 2 msk tamarisoja, knappt
  • 1 tsk lönnsirap, eller agavesirap
  • 1 tsk äppelcidervinäger, knappt
  • svartpeppar, nymalen
  • Till servering

  • tortillabröd
  • grön sås
  • kryddiga kikärtor
  • 150 g fetaost
  • granatäppelkärnor
  • färsk basilika, kan uteslutas

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK