Bagels New York style
Bagels precis som i New York. Med det här receptet kan du förbereda dina bagels, förvara dem i kylen och äta dem nybakade till kvällsfikat eller frukosten.
Recept ur boken ”Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.
- OBS! 1 portion i receptet blir cirka 8 bagels.
- Tid tillkommer för jäsning med 8–10 timmar.
Ingredienser
- 300 g kallt vatten
- 10 g jäst, färsk
- 1 msk strösocker
- 1 ägg
- 1.5 tsk salt
- 550 g vetemjöl, special
- olja, utan smak till bakplåtspappret (t.ex. rapsolja)
- frön, att strö över (valfritt)
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Så lyckas du med långjäst bröd
Honungsfrallor med härligt seg skorpa





1 h 15 min
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Citronmuffins – snabbt och lätt att baka





30 min
Snabba tunnbröd





45 min
Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj





20 min
Chokladrutor med crunch





30 min
Kanelbullar med brynt smör





2 h
Surdegsbabka med choklad





1 h 15 min
Valnötsbröd





1 h 40 min
Stansade scones – snabbt och enkelt





20 min
Frallor med aprikoser och valnötter





30 min
Kolakakor med strössel





30 min
Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor





2 h
Enkla frukostfrallor med råg och öl





25 min
Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor





30 min
Kladdkakekakor med nutella





30 min
Focaccia med tomater och basilika





1 h 30 min
Oreokaka med fudgetopping





1 h
God rabarberkaka som du bakar i långpanna





35 min
Frallor på bara 10 minuter





20 min
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Vaniljkaka med hallonpannacotta





45 min
Hallongrottor med choklad





45 min