Foto: Colourbox
Gör en egen glögg till jul.

Så gör du egen glögg

5 (2 röster)

Glögg hör vintern och julen till.
Gör din egen glögg så kan du krydda och söta den efter tycke och smak.
Servera med skållad mandel och russin.

Tips! Om du vill skippa brännvinet och bara göra vinglögg går det utmärkt att värma vinet med kryddorna och sockret - då får du en snabbversion av receptet.

Glögg

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 bitar hel kanel
  • 12 tsk kryddnejlika, hela
  • 2 ingefära, torkad
  • 1 tsk kardemummakärnor, hela
  • 3 pomeransskal
  • 2 dl russin
  • 2.5 dl brännvin, okryddat
  • 2 flaskor rött vin
  • 2.5 dl socker

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat