Foto: MARTIN NORDIN
Grön burgare som toppas med chipotlemajonnäs.

Snurrad zucchini- och sötpotatisburgare

Bli först med att rösta!

Vegetariska zucchini- och sötpotatisburgare är goda, gröna och lyxigt.
Bygg burgaren med lite mangold i botten på varje bröd.
Lägg på en sötpotatis- och zucchiniburgare och toppa med schalottenlök och chipotlemajonnäs. Recept från Gröna burgare av Martin Nordin (Bonnier Fakta).

Snurrad zucchini- och sötpotatisburgare

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Burgare

  • 500 g zucchini, 1-2 stycken
  • 500 g sötpotatis
  • 50 g smör
  • rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)
  • Ugnsbakad schalottenlök

  • 6 schalottenlökar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • Chipotlemajonnäs

  • 4 chiptolechilifrukter, i adobosås (finns bland det mexikanska sortimentet i de flesta mataffärer)
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 lime, saften
  • 3 dl majonnäs, naturell
  • Till servering

  • 6 hamburgerbröd
  • smör, till bröden
  • mangoldblad
  • chipotlemajonnäs, se recept nedan

Gör så här

avJohan Gunnarsson, Lena Widman

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept