Spaghetti med linsbolognese
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Spaghetti med linsbolognese

Spaghetti med linsbolognese

3,5 (2 röster)

Spaghetti med linsbolognese – belugalinser passar fint att göra pastasås med, de är goda och har ett härligt tuggmotstånd. Linser är proteinrika och en bra ersättning för köttfärs. Toppa med nyriven parmesanost. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.

Spaghetti med linsbolognese

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g pasta, t ex fullkornsspaghetti, lins- eller bönpasta
  • riven parmesanost
  • Linssås

  • 1 lök, gul
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 morot
  • 1 msk oregano, eller salvia, torkad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 dl belugalinser, torkade, svarta
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater, eller frysta tomatslattar
  • 5 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK