Kryddig viltkorv
Genom att varmröka korven innan tillagning förhöjer du smaken men det momentet går att hoppa över. Kycklinglevern skänker en djup smak, men tillför också en bra konsistens.
Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic).
Arbete 120 minuter, insaltning 48 timmar, mogning 12 timmar
Kryddig viltkorv
Ingredienser
- 750 g karré, eller bogkött
- 36 g nitritsalt
- 1 vitlöksklyfta
- rapsolja
Korvtillverkning
- 250 g ryggspäck
- 36 dl potatismjöl
- 15 g svartpeppar
- 15 g spiskummin
- 6 g druvsocker
- 1.5 dl buljong, osaltad
- 2 g fosfat
- 1.5 msk rökt paprikapulver
- 1 msk friterad vitlök
- 1 dl kycklinglever, hackad
- 5 meter grisfjälster, cirka
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Shakshuka med vegansk äggröra

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat
Laga helgrön helgmat i år

Vegansk oreocheesecake





30 min

Gulaschsoppa

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

Vanligaste missarna med matlådan

Bönor, chorizo, kål och kyckling





1 h

Så fermenterar du grönsaker

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Vego i världsklass – för en billig peng
Kockarnas knep för att laga smartare mat
Här är matsmarta recept till julbordet

Blomkålssteaks med ingefära och curry





15 min

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs





20 min

Veganska kroppkakor





45 min