Risotto med sparris och citron
Risotto med sparris och citron är helt klart en ny risottofavorit! Att jag fortfarande, efter att i 15 år ha jobbat med mat och skrivit kokböcker, hittar nya recept visar hur stort och fantastiskt det italienska köket är, säger Paolo Roberto.
Risotto con asparagi al limone
Sparrisrisotto med citronsmak
Ingredienser
- 4 dl aborioris
- 1.5 l hönsbuljong, gjord på fond eller tärning
- 2 msk olivolja
- 40 g smör
- 2 schalottenlökar, finhackade
- vitt vin
- 250 g sparris
- 2 dl parmesan, färskriven
- 1 dl persilja, finhackad
- 3 msk citronsaft
- 1 citron, skalet (endast det yttersta gula)
- salt och peppar, till smaksättning och att strö över
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé





45 min
Fräsch citrusristotto





40 min
Risotto med räkor, calamari och musslor





1 h
Risotto med rucola, karljohansvamp och ost





1 h
Risotto med färsk salsiccia och bönor





45 min

Krämig havreotto – i stället för risotto





50 min
Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt





40 min
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton





45 min
Jesper Blomqvists napolitanska pizza





1 h
Citronkyckling med potatis





1 h 30 min
Kåldolmar i citronsås





1 h 30 min
Veckomeny – recept för hela vecka 18
Halloumi – våra sex godaste recept
Friterad halloumiburgare med cole slaw





30 min
Sloppy Joes – snabba och supergoda burgaren





30 min
Lövbiff med pepparrot och äggula





15 min
Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix





1 h 15 min
Blomkålsmos med vitlök och örter





15 min
Ravioli med salviasmör och parmesan





20 min
Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto





30 min
Rösti – knaprig och god potatiskaka





30 min
Bolognese – så blir den god och smakrik





1 h
Paolo Robertos fyllda fläskkotletter





40 min

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål





30 min