Cannelloni med ricotta och spenat

Supergod vegetarisk pastarätt – cannelloni

Foto: Mariha-kitchen / iStockphoto
Cannelloni – med ricotta och spenat

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Cannelloni är en god vegetarisk vardagsmiddag som passar hela familjen.
Om du får rester över är cannelloni perfekt att ta med i matlådan.
Servera gärna med en god grönsallad.

Cannelloni – med ricotta och spenat

Portioner: 4 Tid: 45 min

Ingredienser:

  • 2 pkt färska lasagneplattor

  • 2 pkt ricotta

  • 500 gram färsk bladspenat

  • 1 stor gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 tsk chiliflakes

  • salt och peppar

  • 1 dl riven parmesanost

  • 2 pkt mozzarella

  • olivolja

Tomatsås:

  • 2 burkar krossade tomater

  • 4 msk tomatpuré

  • 1 tsk torkad oregano

  • 1 tsk torkad timjan

  • ev. tsk honung

  • olivolja

  • ev. 1 tsk vinäger

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Börja med tomatsåsen. Hacka gul lök och vitlök. Tillsätt hälften av vitlöken och hälften av den gula löken och fräs i olivolja på medelhög värme. Löken ska bli genomskinlig och inte ta färg.

  3. Tillsätt de torkade kryddorna och tomatpuré och låt fräsa i 2 minuter.

  4. Häll i de krossade tomaterna och låt puttra på låg värme. Smaka av med salt och peppar och eventuellt honung och vinäger.

  5. Fräs resterande lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna. Löken ska inte ta färg. Tillsätt därefter spenaten och stek mjuk. Häll i chiliflakes och salta och peppra.

  6. Låt spenaten svalna något och blanda sedan med ricottaosten. Smaka av spenat och ricotta-blandningen, det kan behövas mer salt och peppar.

  7. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form.

  8. Fyll pastaplattorna med spenat och ricotta-blandningen och rulla ihop till rullar. Lägg i den ugnsfasta formen.

  9. Täck pastan med resterande tomatsås.

  10. Dela mozzarella och riv parmesanost och strö över pastan och tomatsåsen.

  11. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter eller tills osten fått fin färg.

  12. Servera med en god sallad.

ARTIKELN HANDLAR OM