Omelett med kikärter och champinjoner

Foto: Ulrika Pousette
Omelett med kikärtor och svamp.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Omelett är den perfekta tömma-kylskåpet-maten, lägg på slattar av grönsaker, ost eller vad som nu blivit över. Här bjuder kostrådgivaren Ulrika Davidsson på sitt omelettrecept med kikärter och champinjoner ur sin nya bok Kickstarta med Ulrikas matlådor.

Omelett med kikärter och champinjoner

Berika din omelett med mer protein i form av kikärter. Gott och mättande!

Antal: 1 portion Förberedelsetid: 5 minuter Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 2 ägg

  • Salt och svartpeppar

  • 5 champinjoner

  • En fjärdedels röd paprika + lite extra att toppa med

  • 1 tsk olivolja att steka i

  • En fjärdedels strimlad rödlök

  • 1 dl riven zucchini

  • 0,5 dl konserverade kikärter

  • 50 g smulad fetaost

  • Lite ruccolasallad att toppa med

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en liten bunke.

  2. Skär champinjoner och paprika i mindre bitar.

  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek champinjoner, paprika, lök och zucchini i några minuter.

  4. Tillsätt äggsmet och kikärter. Strö fetaosten över och låt omeletten stelna.

  5. Lägg omeletten i en matlåda med lock och toppa med rucola samt paprika.

476 kcal/portion

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch

Brunch