Pork sausage-tacos med äppelsalsa och chiliyoghurt

Pork sausage-tacos – kryddig fyllning till tacos

Foto: Eva Hildén
Pork sausage-tacos med äppelsalsa och chiliyoghurt

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Pork sausage-tacos med äppelsalsa och chiliyoghurt – här har vi riktiga smakexplosioner och lite förnyelse av den vanliga köttfärsen i tacosen. Recept ur Lena Söderströms kokbok Hamburgare och texmex.

Pork sausage-tacos med äppelsalsa och chiliyoghurt

Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 500 g rå pork sausage (engelsk fläskkorv) 

  • 1 msk fänkålsfrön, grovstötta

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt

  • 2 msk majsolja

  • 1 msk flytande honung

  • Färskpressad saft av 1 citron

Tillbehör:

  • Chili- och koriandersalsa

  • Chiliyoghurt

  • Picklad fänkål

  • Tacoskal

Gör så här:

  1. Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Hacka den i små bitar. 

  2. Rosta fänkålsfrön, spiskummin och paprika i en het stekpanna, ca en halv minut. 

  3. Tillsätt oljan och korvfärsen och bryn den under omrörning, ca 3 minuter. 

  4. Ringla över honungen och citronsaften, fräs ca 3 minuter. Smaka av och håll korvröran varm. 

  5. Värm tacoskalen enligt anvisning på förpackningen. Låt var och en fylla sitt eget tacoskal med korvröra, fänkål, salsa och chiliyoghurt. 

ARTIKELN HANDLAR OM