Laxfilé med teriyakisås och sötpotatismos

3,2 (31 röster)

Superenkelt recept med bara tre ingredienser

Foto: Nina Kindbro
Laxfilé med teriyaksås och sötpotatismos.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Laxfilé med teriyakisås och sötpotatismos – här är ett busenkelt recept med bara tre ingredienser förutom smör och kryddor.

Laxfilé med teriyaksås och sötpotatismos

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 600 g laxfilé i portionsbitar

  • 2 dl teriyakisås

  • 800 g sötpotatis

  • 2 msk smör

  • muskotnöt

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten cirka tio minuter eller tills bitarna är mjuka.

  3. Lägg laxfiléerna i en liten ugnsfast form, pensla med lite teriyakisås och salta och peppra. Teriyakisåsen bränns lätt så vänta med att hälla på allt.

  4. Baka laxen mitt i ugnen tio minuter, ta ut formen och häll på resten av teriyakisåsen och sätt in fisken igen i ytterligare tio minuter eller tills den är genomstekt.

  5. Mosa sötpotatisen och rör ner två matskedar smör, smaka av med salt och riven muskot.

  6. Servera med blandad sallad och skivad gurka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lax recept