Bruschetta – fräsch förrätt på ett kick

3,8 (12 röster)

Bruschetta – snabb och enkel förrätt med italienska smaker

avNina Kindbro

Foto: Thinkstock
Bruchetta – italienska smaker på ett bräde.

Bruchetta – tomat, vitlök och basilika på ett gott bröd. Vad kan gå fel? Ingenting. Det här är ett superenkelt, snabbt och jätte gott recept på en klassisk italienare.

Bruschetta

Antal: 4 portioner Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

  • 8 skivor baguette, lantbröd eller ciabatta

  • 3 + 2 msk olivolja

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk vit balsamvinäger (röd går bra men blir inte lika snyggt)

  • 4 tomater

  • 1 salladslök eller 0,5 rödlök

  • 0,5 kruka basilika

  • 2 krm flingsalt

  • 1 krm svartpeppar

  • Parmesanost

Gör så här:

  1. Stek brödskivorna i olivolja tills de blir gyllene och krispiga. Ta upp och gnid ytan med en halverad vitlöksklyfta.

  2. Skär tomaterna i små bitar, hacka basilikan grovt och skiva salladslöken fint. Blanda tomater, basilika, salladslök, olivolja och balsamvinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela tomathacket på brödskivorna precis före servering, annars blir de mjuka och blöta.

  4. Garnera med färsk basilika och riv lite parmesanost över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Förrätt