Maten som minskar lusten

Listan: Det försämrar ditt sexliv

Sojabönor, rött kött och choklad.

Undvik detta om du vill rulla runt i sänghalmen ikväll.

Här är maten som skadar ditt sexliv – se hela listan.

Ostron, chili och sparris är alla kända som härliga afrodisiak – listan kan göras lång på mat som förhöjer sexlusten. Men har du koll det du inte bör äta om du vill få en mysig natt med din partner?

Läkaren Cecilia Tregear förklarar för Daily Mail hur det hänger ihop:

– Det största sexuella organet i kroppen är vår hjärna. Den producerar kemikalier och hormoner som triggar känslor av kärlek, attraktion, upphetsning och orgasm. Vi måste äta rätt mat för att försäkra oss om att vi producerar de här kemikalierna och hormonerna.  

Nu hjälper vi dig. Här är maten du bör se upp med och inte ska servera din partner:

Sojabönor: Sojabönor innehåller mycket protein, men för mycket av de delikata bönorna kan påverka din sexlust negativt.

Rött kött: En del rött kött innehåller hormoner som kan få mäns naturliga hormonnivåer i obalans vid stora intag. Se därför upp med mängden rött kött ni äter hemma.

Mynta: Den härliga örten kan fungera avtändande, speciellt för män. Mentolen i mynta sänker testosteronhalten, något som i sin tur minskar sexlusten.

Choklad: Är ett känt afrodisiak, eftersom det är fyllt med ämnen som frigör lyckohormoner. Med de här hormonerna kan också göra oss slöa och då sänka lusten.

Mikrovågs-popcorn: Kanske är de det perfekta snackset för en mysig filmkväll. Men se upp, den puffiga majsen kan nämligen sänka din sexlust. Det är inte popcornen i sig utan förpackningen som är boven. Kemikalierna i den sägs minska mäns sexlust.

Fett: Om fettmängden i kroppen är låg kan det få din sexlust att minska. Så dra inte ner för mycket på ditt fettintag även om du vill komma i form efter sommaren. Ett bra alternativ kan istället vara att äta omättade fetter som finns i mat som avokado, nötter och fet fisk.

Källa: Daily Mail

Wellness

Publisert: