Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller

Publicerad:
Uppdaterad:

Mat & dryck

Cartoccio di orecchiette

Fint och förföriskt De här pastapaketen serveras direkt nybakade från ugnen. Med smak av vitlök, peperoncino och basilika blir paketen lika fina som goda.
Foto: Emma Mattsson
Fint och förföriskt De här pastapaketen serveras direkt nybakade från ugnen. Med smak av vitlök, peperoncino och basilika blir paketen lika fina som goda.

En riktigt god och lite ovanlig ­kombination av smaker.

– Den blir dessutom snygg vid ­servering när man ugnsbakar den i folie, säger Paolo.

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka orecchettin al dente i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt broccolin när 5 minuter av koktiden kvarstår (färsk pasta har en kortare koktid, torkad lite längre).  Häll av vattnet i ett durkslag. Spara lite av kokvattnet för att späda såsen.

3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt vitlök, peperoncino, tomater, sardeller, persilja, basilika, salt och peppar. Fräs samman allt och späd eventuellt med lite kokvatten och låt såsen koka på låg värme i 5–8 minuter. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas. Blanda i pasta och broccoli.

4. Häll över såsen med orecchiettin och broccolin på ett stort aluminiumfolieark ­eller fördela på mindre ark för portioner. Tillslut folien väl och sätt in ugnen i cirka 3–5 minuter.

5. Lägg foliepaketet på ett uppläggningsfat och servera pastan med färskriven parmesanost.

Paolo Roberto

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE