”Jag blir mordisk när jag greppar kundvagnen”

MAT & DRYCK

Kairn Ahlborg till storms mot mataffärens monster

Det kan tyckas som trivialt.

Men de kan faktiskt växa till ett stort kundproblem.

Kundvagnarna.

Foto: Slukar det mesta För korta människor och små butiker är kundvagnarna ofta ett problem. Aftonbladets reporter Karin Ahlborg tycker att det är dags för handlarna att se över sina vagnparker.

Kundvagnar är lika irriterande som mygg.

När man inte har dem omkring sig glömmer man bort att de finns, men i samma ögonblick jag greppar den här bångstyriga saken blir jag mordisk.

Ändå är jag inte värst drabbad.

En väninna - vi kan kalla henne Anne - beskriver hur det ser ut i hennes ytte-pytte-lilla affär:

"Min affär är liten. Väldigt liten. Men någon har inbillat ägaren att han egentligen äger en Ica Maxi. Hur ska man annars kunna förklara att kundvagnarna är av den typen som ledigt rymmer en årsförbrukning blöjor?

De här kolossvagnarna är så stora att två stycken inte kan mötas i en gång. Det blir ju ganska spännande när det ändå händer: Vem ska backa tillbaks och släppa fram den andra? Det kan bli som så att två kunder stirrar varandra i ögonen som stridstjurar mellan flingpaketen.

I kassan är det ett elände. Särskilt för mig som inte är så lång. Eftersom kassorna är anpassade efter affärens storlek, men vagnsinköparen drabbats av någon slags hybris, så går det inte att gå runt vagnen när man ska plocka ur.

Jag håller ta mig fan på att trilla ner i vagnen när jag ska få upp den sista varan som ligger på botten.

Jag vet inte om det här är något de spelar in och visar på sina personalfester eller nåt.

Och om jag skulle handla mycket i den här lilla butiken - ja, då är det omöjligt att styra fanskapet. Det har hänt mer än en gång att jag och vagnen skenat ut i trafiken.

Nästa gång tar jag barnkundvagnen med flagga på."

Nä, jag vet inte varför affärer sällan ägnar sig åt sin vagnpark.

Att handla mat med svårstyrda barn och en vagn som går sina egna vägar är inget mindre än ett lidande. Och har man varit med om det ett par gånger i en affär, då byter åtminstone jag affär.

För några år sedan såg jag ett tv-program där uppfinnare tog sig an kundvagnsproblematiken. Jag har för mig att de löste mysteriet.

Men hände det ingenting mer sedan?

I kväll köper jag...

Blä!

Fler krönikor:

Karin Ahlborg