Söt gurksallad med krispig kyckling

3,6 (20 röster)

Godare

Härlig gurksallad med krispigt stekt kyckling och majonnäs med hetta i. Det blir det när kocken Markiz Tainton låter svenska och asiatiska smaker mötas på ett fat.

I videon ger hon flera smarta tips hur du får kycklingen så där krispigt god.

– Perfekt! Lets eat! säger Markiz Tainton när hon smakar av.

Söt gurksallad med kyckling med brynt sojasmör

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 g kycklingsteak, urbenad klubba med skinn
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 6 rädisor, eller fler
  • 100 g rabarber
  • 2 avokado
  • 250 g sojabönor
  • 1 knippe koriander, stort
  • 70 g ärtskott
  • 0.5 färsk chili, tunt skuren
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk honung
  • 50 g smör , osaltat
  • 2 msk soja
  • 1 tsk wasabi
  • Wasabimajonäs

  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 tsk wasabi

Gör så här

Av: Aftonbladet

”Jag älskar matiga sallader och sallader där man hittar balansen mellan det söta, salta, sura, beska och det heta”, säger Markiz Tainton.
Foto: Godare
”Jag älskar matiga sallader och sallader där man hittar balansen mellan det söta, salta, sura, beska och det heta”, säger Markiz Tainton.

Se hela programserien med Markiz Tainton på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK