Matsmarta onsdag

presenteras av

Den här bönburgaren bygger på ett veganskt recept, men du kan lägga till ost, kött, fågel eller fisk om du vill.
Foto: ERIK OLSSON
Den här bönburgaren bygger på ett veganskt recept, men du kan lägga till ost, kött, fågel eller fisk om du vill.

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

5 (2 röster)

MAT & DRYCK

En bönburgare som tar det lite tid, men är så värt ”besväret”. Ät tillsammans med dinkelsallad och lite extra chilimajonnäs vid sidan om.

Recept ur boken ”Ät gott och rädda planeten” är byggda på ett veganskt grundrecept. Men om du vill kan du exempelvis lägga till ost och få en vegetariskt rätt – eller kött, fågel eller fisk.

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Rice’n’beanburger:

  • 1 dl kidneybönor
  • 2 dl råris, röttris
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk anis
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 tsk paprikapulver
  • Rödorange dinkelsallad

  • 3 dl dinkelkorn, eller matdinkel
  • 1 tsk havssalt
  • 1 morot
  • 1 rödbeta
  • 1 dl purjolök, strimlad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • Chilimajonnäs

  • sojadryck, osötad utan kalcium
  • 2 dl olja, naturell
  • 1 tsk senap, stark
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 1 tsk chilifrukt
  • 0.5 tsk havssalt
  • Persiljepesto

  • 2 dl valnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja, med stjälkar
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • Vegetarisk

  • persiljepesto, utesluts
  • 4 skivor lagrad hårdost, läggs till
  • Plus kött

  • kidneybönor, utesluts
  • 150 g biff eller oxfilé, läggs till
  • Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 0.3 rödlök
  • 4 tomatskivor
  • 4 msk persiljepesto

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE