Knäckbräck recept – knaprigaste julgodiset

Enkelt recept på gott knäckbräck

Foto: Nina Kindbro
Knäckbräck, strössla på smakerna du gillar.
MAT & DRYCK

Tycker du att det är svårt och pilligt att hälla upp knäcken i formar? Prova då att göra knäckbräck i jul. Häll ut knäcken på en plåt och skär bitarna i valfri storlek. Följ det enkla receptet nedan för riktigt god knäckbräck.

Knäckbräck recept

Ger cirka 8 portioner

Tid: Cirka 50–60 minuter

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 dl ljus sirap

  • 2 dl strösocker

  • 2 dl mix av hackade mandlar, valnötter kokosflingor och torkade jordgubbar och lite flingsalt.

Foto: Nina Kindbro
Knäck, kola och knäckbräck.

Gör så här:

  1. Häll grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.

  2. Koka upp under omrörning. Låt koka i cirka 25–35 minuter men det kan skilja sig mycket beroende på storlek på kastrull, ju vidare kastrull desto kortare koktid.

  3. Hacka nötterna till mixen.

  4. Knäcken är färdig när termometern visar 130 grader eller när smeten stelnar när du droppar lite i kallt vatten.

  5. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Strö över nötmixen. Låt stelna.

  7. Bryt eller skär upp i bitar av valfri storlek.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Julgodis

Recept

Jul