Nudelwok med asiatiska smaker

5 (1 röst)
Foto: Ulrika Pousette
Nudelwok, perfekt för grönsaksslattar.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Nudelwok – snabblagat och perfekt för rester

Nudelwok med asiatiska smaker är den perfekta resträtten! I Hanna Olvenmarks fräscha recept används grönsaker, sojafärs och nudlar, men egentligen kan du ha nästan vad som helst i. Ett utmärkt sätt att ge broccoli- eller grönkålsstjälkar ett värdigt slut.

Nudelwok med asiatiska smaker

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 1 pkt torkad sojafärs (125 g)

  • 200 g vitkål

  • 1 paprika

  • 2 morötter

  • 2 cm färsk ingefära

  • olja att steka i

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 tsk sambal oelek

  • 1 msk soja

  • 1 pkt nudlar, ca 250 g (välj risnudlar för veganskt)

Gör så här:

  1. Förväll den torkade sojafärsen i några deciliter kokande vatten. Låt stå i några minuter. Häll av i en sil och krama ur vattnet ordentligt.

  2. Strimla vitkålen tunt. Att hyvla på en osthyvel är ett enkelt sätt att göra det tunt. Gör likadant med paprika och morötter.

  3. Skala ingefära och hacka fint.

  4. Hetta upp olja i en wok/stekpanna och fräs sojafärsen tills den får lite färg.

  5. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.

  6. Tillsätt vitkål och morötter till färsen, låt dem mjukna en aning. När de blivit mjuka – lägg i paprika, ingefära och pressa över vitlök. Tillsätt sambal oelek och soja. Rör om. Smaka av, tillsätt mer soja och/eller sambal om du önskar.

  7. Servera nudlar med woken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept